Karl Bartos (D)

karlbartos

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Karl Bartos var det rytmiske fundament i Kraftwerk i 15 år. Fra 1975 til 1991 var han en fjerdedel af den “klassiske” line-up; manden bag de elektroniske trommer på plader som “Trans-Europe Express” og “The Man-Machine” fra hhv. 1977 og 1978.

På sidstnævnte samt 80’er-pladerne “Computer World” og “Electric Café” (som han også “sang” på) tog Bartos aktivt del i sangskrivningen med Ralf Hütter og Florian Schneider.

Men i 1991 forlod han Kraftwerk og søgte nye musikalske græsgange. Bartos dannede først projektet Elektric Music, med hvilket han udgav to plader, men i det nye årtusinde gik han “rigtigt” solo og synthpop. Hans første album, “Communication”, udkom i 2003.

Siden har den nu 61-årige herre eksperimenteret med audiovisuelle udstillinger, og det gav veteranen idéen til at sætte sin musik sammen med billeder, samtidig med at han rejste en tur tilbage gennem sin egen karriere.

I marts 2013 førte det til Bartos’ anden soloudgivelse, “Off the Record”, der blandt andet er sat sammen af hjemmeoptagelser, som han lavede, da han var stadig var med i Kraftwerk. En “lydbiografi”, har han selv kaldt det.

Med ny inspiration og en ny plade, drager Karl Bartos i 2014 på en helt speciel turné med sit audiovisuelle show. Her vil han først og fremmest optræde med musik fra “Off the Record”, men også fra solokarrieren samt selvfølgelig tiden i Kraftwerk.

Der er lagt op til en helt special aften. Måske et slags koncertappendiks til Kraftwerks meget roste koncert på Roskilde-festivalen i 2013, når Bartos bringer sit audiovisuelle show til Amager Bio!