Kort til Cohen

cohen

Ståpladser
225,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Den canadiske singer-songwriter Leonard Cohen betyder meget for en masse mennesker. Fra sin første sang “Suzanne” til sin seneste “Different Sides” har han sat musik til stjernestunder og sorte huller, og gennem sin 50 år lange karriere, og sin seneste maraton-turné, har han vist at musikalsk energi kan modnes og vokse med tiden.

Amager Bio inviterer derfor til ”Kort til Cohen” – en fødselsdagsfest for Cohen på hans 80 års dag, den 21. september.

Her kan publikum digte med på et stort fødselsdagskort og sende en tak, en tanke eller en tegning, som bliver bragt videre til Cohen efter koncerten sammen med et nyt album med tolv af Leonard Cohens sange i danske gendigtninger.

Manden bag det kommende album er Anders Dohn, der nu i ti år har arbejdet med Cohens sange. Det første resultat var albummet “På danske læber”, hvor en lang række danske solister sang Anders Dohns og deres egne gendigtninger.

Nikolaj Nørlund producerede albummet, som fik platin og modtog Foreningen af danske Musikkritikeres pris Steppeulven som “Årets idé”. Siden har Anders Dohn selv turneret med sine gendigtninger i hele Danmark og undervejs har han oversat over 40 af Cohens klassiske sange.

15 af dem indgik i “Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen” som trak fulde huse på Århus Teater i 2011, blev genopsat på Aveny-T i 2012, og modtog dansk teaters prestigefyldte Reumertpris som årets musikforestilling.

Nu har Anders Dohn samlet en velspillende kvintet som netop har været i studiet og indspille hans nye Cohen gendigtninger for forlaget Exlibris.

Med danske versioner af sange som “Dance me to the End of Love”, “Tower of Song”, “Anthem”, “There Ain’t No Cure for Love”, og Anders Dohns egen melodi til titeldigtet fra Cohens “Book of Longing”, som Cohen personligt har godkendt.

Orkestret består af trommeslageren Chano Olskær, bassisten Jens Holgersen og tangentspilleren Christian Søgård (kendt for sit samarbejde med Povl Dissing, Rasmus Lyberth og for sin egen trio).

Anders Dohn spiller guitar og synger, og med sig har han Danmarks ukronede Klezmer-dronning Channe Nussbaum. Hun indspiller for tiden med Laura Illeborg, skriver egne sange, og synger Klezmer musik med “Trio Klezmer” og “Klezmofobia”.

Koncerten i Amager Bio bliver en varm duet mellem de to sangere, smukt bakket op af orkestret, som kalder sig “Gæsterne” efter én af Cohens centrale sange “The Guests”. “Gæster er vi jo – på Jorden i almindelighed, og i Cohens univers i særdeleshed”, siger Anders Dohn om bandets valg af navn. “Begge universer har indtil videre budt os venligt velkommen”.

Du er også velkommen som gæst i Amager Bio, og i Leonard Cohens musikalske verden, når vi inviterer til kort-skrivning og release-fest søndag den 21. september 2014.

Gæsterne på scenen vil akkompagnere med liveversioner fra albummet og med nogle af de bedste sange fra “På danske læber” og fra “Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen”.

Og i baren vil vi selvfølgelig servere Red-Needles, Cohens selvopfundne cocktail, som har givet liv til mange af hans egne indspilninger.