Leftfield (UK)

leftfield

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Indtil 2010 havde der været stille i et årti været omkring Leftfield, men den elektroniske pionær genopstod, og denne gang kun med Neil Barnes i førersædet. En række fantastiske headlinere på festivaler som Rockness, Benicassim, L.E.D og Creamfields blev resultatet.

Gennem halvfemserne var Leftfield både live og på plade et af de førende acts indenfor dance og elektronisk musik. De satte gang i en rullende snebold i britisk musik, som Orbital, Underworld og The Dust/Chemical Brothers blev en del af, og som fik elektronisk musik op fra undergrunden og ind på hitlisterne.

Leftfield blev dannet i 1989, men trådte først frem i rampelystet i 1991 med ‘Not Forgotten’. En sang der lagde grundlaget for en britisk version af house, der adskilte sig fra de amerikanske former som dominerede de engelske klubber på det tidspunkt. De var så langt fremme i skoene, at de måtte lave deres eget pladeselskab for at kunne udgive opfølgelsen på succesen. Det blev den monumentale ‘The Pressure’, som året efter blev efterfulgt af ‘Open Up’.

I 1995 udkom så ‘Leftism’, der var en af de definitive statements i halvfemsernes dance-musik. Et bombardement af sammenvævede musikalske stilarter på en bund af ubesmittede grooves. Den blev nomineret til en Mercury Price og stemt ind som et af de ti bedste albums nogensinde af Q Magazines læsere.

Den nu berygtede ‘Liveism’-turne satte også nye soniske standarder, da den sigtede på at lave den samme kataklysmiske baseffekt, som man kendte fra reggaen. Den afstedkommange klager – bl.a. og et forbud mod at spille på Brixton Academy, da pudsen i loftet begyndte at falde ned. Det var med denne lyd at denne turne fik løftet dance-musikken ud af klubberne og ind på de større arenaer.

Da halvfemserne var ved at være ovre, udgav Leftfield albummet ‘Rythm And Stealth’ der var mørkere og mere techno-inspireret. Det havde gæsteoptrædender af Roots Manuva, MC Cheshire Cat og Afrika Bambaataa på den første single ‘Afrika Shox’, der nåede top 10 på den engelske hitliste. Også dette album blev nomineret til en Mercury Prize. Efter at Leftfield havde haft succes med et bar singler fra denne udgivelse, blev der skruet kraftigt ned for aktiviteterne.