Mark Lanegan (US)

Ståpladser
225,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Mark Lanegan er kendt for at være en af de mest produktive musikere i rockverdenen, hvor han ud over en imponerende solokarriere også slår sine folder i bands som Screaming Trees, The Gutter Twins og ikke mindst Queens Of The Stone Age.

18. oktober vil han udgive sit 11. studiealbum med titlen ‘Somebody’s Knocking’ og tage på en turné, som rammer Amager Bio 11. november. Albummet bliver endnu en kærlighedserklæring til ord og musik sat sammen, og vil udvide hans mørke musikalske univers, i både en mere garagerocket og mere elektronisk retning. ‘Stitch It Up’ er den første single/video som er blevet udgivet fra pladen.

Mark Lanegan bliver ofte sammenlignet med vokalister som Leonard Cohen og Tom Waits på grund af sin dybe, raspende stemme. Lanegan leger med americana og solid rock, og menes sågar at have influeret den amerikanske blues- og countryscene med sin musik, der emmer af mørke og dystopi. Oplev manden med musikbranchens nok mest imponerende CV, når han gæster Amager Bio til november.