Midnight Oil (AUS) – UDSOLGT!

Ståpladser
400,- DKK + gebyr i forsalg
425,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

“It’s better to die on your feet than live on your knees”

I en tid med klimaændringer og en stigende fjendtlighed overfor minoriteter har Midnight Oils politiske budskaber vist sig mere aktuelle end nogensinde. Så for første gang i femten år tager Midnight Oil på turné, og de vil i løbet af seks måneder nå verden rundt.

Det bliver med bandets klassiske line-up, og den største turné siden firsernes og halvfemsernes hitalbum ’10-1′, ‘Diesel & Dust’ og ‘Blue Sky Mining’, der på verdensplan har solgt over 10 millioner eksemplarer.

Midnight Oil slog igennem med at bringe punkens politiske aktivisme ind i mainstream-rockmusikken. Bandet tog sin begyndelse under navnet Farm i 1972, og op gennem firserne blev de kendt under nuværende navn for en aktivisme der blandt andet fokuserede på de voksende miljøproblemer og på aboriginernes vilkår i Australien. Bandet holdt dampen oppe i halvfemserne.

Til afslutningsfesten ved De Olympiske Lege i Sydney år 2000, brugte de den offentlige opmærksomhed til at sige undskyld til den oprindelige befolkning i Australien for deres lidelser under den europæiske kolonisering – til trods for modstand fra officielt hold. I 2002 gik gruppen i opløsning og har siden været gendannet sporadisk. I 2016 blev det offentliggjort, at de i 2017 ville tage på dén verdensturné, der til sommer rammer Amager Bio.

Turnéen vil falde sammen med udgivelsen af et remastereret CD bokssæt med titlen ’The Full Tank’. Det vil indeholde alle Midnight Oils albummer og EP’er, samt et tillæg på fire CD’er DVD’er med 14 timers u-udgivet materiale kaldet ’The Overflow Tank’. Bandet vil også udgive en komplet vinylsamling!