Nick Lowe (UK)

nicklowe2012

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Nick Lowe kendes måske stadig bedst for at have skrevet hittet ”(What’s So Funny ’bout) Peace, Love, and Understanding” til Elvis Costello tilbage i 1974. Men den nu 62-årige sanger og sangskriver har også ledt en lang og kunstnerisk succesfuld karriere som solist.

Lowe startede solokarrieren i slutningen af 70’erne som en ledende figur i ”pub-rock”-bølgen og fik hits ”Cruel to Be Kind” og ”I Knew the Bride”. Men fra midten af 90’erne og frem til i dag har han gjort sig som afbalanceret og humoristisk crooner i et country-, soul- og loung-lydbillede på det ene anmelderroste album efter det andet.

Nick Lowes aktuelle udspil, ”The Old Magic”, høstede flere 5-stjernede anmeldelser herhjemme. Gaffa skrev, at ”med en decideret elegant stemme, afrundet med alderen, crooner Lowe som datidens bedste soulsangere, hvilket får den skarpe pen til at stikke endnu dybere”. Ekstra Bladet mente, at ”Bob Dylan er den eneste, der kan matche Lowe over sine seneste fem album”, mens Politiken kaldte det ”et af karrierens stærkeste albums”.