NOFX (US) – UDSOLGT

NOFX2016

Ståpladser
250,- DKK + gebyr i forsalg
275,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

NOFX blev dannet i Los Angeles tilbage i 1983 – et gyldent år for nye bands, da Testament, The Cult, White Lion også så dagens lys. NOFX var et af de bands der holdt ud, men det blev også smedet på den hardcorescene i L.A. som gav os Bad Religion, Suicidal Tendencies, The Germs og Descendents.

I 1989 signede de med Epitaph Records og året efter fik de deres første store gennembrud med ‘Ribbed’ og de fulgte op med skatepunk-klassikerne ‘White Trash, Two Heebs and a Bean’ og ‘Punk in Drublic’ – hvor det sidstnævnte solgte en million eksemplarer.

I nullerne fortsatte de succesen, nu på deres eget label Fat Wreck Chords. Deres modstand mod Bush-administrationen og Irakkrigen gjorde, at de nu åbnede op for kontakt med mainstreampressen, noget, som de ellers ikke havde villet have. Deres “Rock Against Bush”-kampagne spredte sig til så store medier som Newsweek, Rolling Stone, New York Times, Howard Stern og de store TV-stationer. Interessen smittede af på deres pladesalg. Derfor kom ‘The War on Errorism’ til at ligge i toppen af Billboards indieliste.

Men det er trods alt bare plader. På trods af succesen formår bandet stadig at holde rødderne i live og beviser igen og igen at DIY-værdierne lever hos dem i bedste velgående. De booker eks. stadig booker deres egne shows, udgiver deres egne album og deler roadcrew med de unge bands de tager med på turne.

Men selv om disse gamle punkere må siges at have nogle kilometer i benene, så kan de endnu og vil ramme Den Grå Hal 15. juni. Og sandsynligvis har de nogle nye sange med til os, for de er nemlig gået i studiet for at lave opfølgeren til 2012 ‘Self-Entitled’.