Pain of Salvation (S)

painofsalvation2016

Ståpladser
200,- DKK + gebyr i forsalg
225,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Det legendariske progressive rock- og metalband Pain of Salvation er tilbage i 2017 – både med nyt album og en opfølgende turné, som bringer dem til Amager Bio.

Bandet blev dannet i 1984 af sanger og guitarist Daniel Gildenlöw, som er det eneste originale medlem i det nuværende line-up. De sidste fire år har han haft en fast besætning i ryggen bestående af Ragnar Zolberg på guitar og vokal, Léo Margarit på trommer, Daniel Karlsson på keyboards og Gustaf Hielm på bas. Det er også det hold, der sammen udgiver bandets tiende studiealbum ’In the Passing Light of Day’, som udkommer 13. januar.

De har altid udfordret deres fans med en eksperimenterende tilgang til musikken. Over årene har sangene bevæget sig mere og mere fra metal mod det art-rockede, men er fortsat kendetegnet ved synkoperede rytmer og storslåede melodier, såvel som intense tekster, der behandler meget personlige temaer.

Det nye album lover en tilbagevenden til bandets ældre stil, hvor det tunge og mørke dominerer, og konceptet tager afsæt i et hårdt sygdomsforløb Gildenlöw måtte igennem i 2014. Han blev konfronteret med tanken om, at han meget vel kunne dø meget snart, og det inspirerede til nye indsigter: ”Our priorities do not change in the face of death, they just intensify. We get reminded of them. Suddenly, painfully, honestly, we remember how to live.” Der er bade desperation og håb i musikken, og mon ikke vi får lov at føle begge dele kulminere, når Pain of Salvation spiller i Amager Bio 29. marts!