Rickie Lee Jones (US)

RickieLeeJones2015

Ståpladser
325,- DKK + gebyr i forsalg
360,- DKK i døren
Køb billetter her (via Billetlugen)… Eller på Café 5øren

Rickie Lee Jones’ selvbetitlede debutalbum er helt tilbage fra 1979, men den amerikanske sangerinde/sangskriver turnerer stadig aktivt og indspiller jævnligt. Således er hendes seneste album – sidste års ‘The Other Side of Desire’ – endda et af hendes mest roste.

Pladen blev af det toneangivende magasin Uncut kaldt kulminationen på karrieren samt kronen på værket for Jones, og herhjemme gav Gaffa 5 stjerner og skrev, at den “har potentialet til at blive en klassiker i grænselandet mellem vokaljazz, -rock, -r&b og -folk”.

Store ord om Rickie Lee Jones, der netop startede karrieren med sin unikke fusion af Joni Mitchells folk og Van Morrisons jazzede stil. Sådan lyder det på hendes første single, ‘Chuck E.’s in Love’, der sammen med ‘A Lucky Guy’ fortsat er hendes største hit.

Den nu 61-årige sangerinde gav i efteråret specialkoncert i Lutherkirken, hvor Gaffa igen gav 5 stjerner og bl.a. skrev: “‘See you soon’, var hendes afskedsreplik til det ekstatiske publikum, og man kan kun stærkt håbe, at hun mener det og snart vender tilbage”.

Det gør Rickie Lee Jones, og hun holder sit ord, for i slutningen af maj vender hun tilbage til København for at spille i Amager Bio. Den nu 61-årige Jones vil denne gang optræde for et stående publikum, og ifølge anmeldere er hun altså pt. på toppen af sin karriere.