Saga (CAN) – UDSOLGT!

saga

Ståpladser
265,- DKK + gebyr i forsalg
270,- DKK i døren
Køb billetter her (via Billetlugen)… Eller på Café 5øren

Saga har gennem en snart 40 år lang karriere markeret sig som et af Canadas mest populære og ikke mindst sejlivede progressive rock-bands. Kvintettens seneste album var eksempelvis deres intet mindre end 21. af slagsen – “Sagacity” fra 2014!

Siden debutpladen fra 1978 har Saga foruden de mange albums også lagt navn til hitklassikere som “Don’t Be Late”, “Wind Him Up” samt “Humble Stance”, og i løbet af karrieren har de solgt mere end imponerende otte millioner albums på verdensplan.

Saga blev dannet i 1977 af brødrene Jim Crichton og Ian Crichton, der hurtigt rekrutterede den walisisk fødte sanger, Michael Sadler. Bortset fra et korvarigt exit fra 2007 til 2011 har han altid stået i front for bandet med sin karismatisk følelses- og storladede røst.

Tidligt i karrieren – i 1981 – var Saga hovednavn på Roskilde Festival, hvor de spillede på den historiske orange Canopy-scene, og i dag er de efterhånden stamgæster i københavnske Amager Bio, hvor de har givet en lang række fantastiske koncerter.

Den seneste fandt sted i april sidste år, hvor Gaffa i deres 5-stjernede anmeldelse roste kvintettens for en nyfunden eventyrlyst: “Det klædte det gamle orkester, at de udfordrede både publikum og sig selv ved at vove sig uden for de sikre træffere”.

Og mon ikke Saga stadig har lyst til at eksperimentere, når de i begyndelsen af november vender tilbage til deres københavnske “stamsted” på Amager?