Sam Fender (UK) – AFLYST pga. COVID-19

Ståpladser
240,- DKK + gebyr i forsalg
265,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Sam Fender er med raketfart landet i musikanmeldere og publikums hjerter i både hjemlandet England og resten af verden. Til foråret kan danske fans glæde sig til at opleve den prisvindende stjernespire, når han giver sin allerførste koncert i Danmark 10. marts i Amager Bio.

Som en hypersonisk missil ramte kun 25-årige Sam Fender den engelske musikscene sidste år, der har sendt chokbølger af musikalsk begejstring i hele verden.

Bevæbnet med sin guitar, startede den Nordengelske singer-songwriter karrieren med at udgive sine singler selv. Men i 2018 tog det fart for Sam Fender, da han blev udnævnt som en af BBC’s Sound of 2018 og skrev kontrakt med pladeselskabet Polydor Records, hvor han udgav debut-ep’en Dead Boys.
I 2019 vandt han Critic’s Choice Award ved Brit Awards, og udgav debutalbummet Hypersonic Missiles, der røg direkte ind som nummer et på hitlisterne i England. Anmelderne i den internationale musikpresse har dårligt kunne få armene ned over Fenders første fuldlængde udspil, og har strøet om sig med stjerner:

“excels at documenting small-town frustration…there are no easy answers here, but Sam Fender’s asking the right questions” **** – NME
“[an] astonishing debut…the early indications of somebody who could be the voice of a generation.” **** – The Independent

Herhjemme er man også blevet ramt af Fender-feberen, og Gaffa inkluderede ham tidligere på året på deres liste over bedste kunstnere lige nu, sammen med ordene:
”Sam Fenders debutalbum har fyldt mange musikfans med høje forventninger…. Med klare referencer til Springsteen formår Fender at sætte ord på de sociale problemer, der er virkeligheden i det nordøstlige England.” – Gaffa

Til næste år drager Sam Fender på stor turné med Hypersonic Missiles, og til foråret kan danske fans se frem til endelig at opleve ham herhjemme, når han giver sin første danske koncert nogensinde i Amager Bio.