Steve Gadd Band (US)

stevegaddband2016

Ståpladser
325,- DKK + gebyr i forsalg
350,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Han har spillet med alle fra Paul McCartney og Eric Clapton over Simon & Garfunkel til Chick Corea og Amager Bio-aktuelle Al Jarreau. Navnet er Steve Gadd, og han er en af verdens mest eftertragtede session-trommeslagere.

Han kan se tilbage på en meget lang og glorværdig musikerkarriere, der strækker sig tilbage til 50’erne, hvor den blot 11-årige talentspire startede i jazzen og spillede med selveste Dizzy Gillespie.

Steve Gadd er uddannet ved musikkonservatoriet i hjembyen New York, hvor han allerede tidligt spillede i koncert- og strygerorkestre, og efter en tur i militæret begyndte han i 1971 begyndte at arbejde som studiemusiker.

Man kan således høre Gadds groove på ikoniske 70’er-indspilninger af blandt andre Carly Simon, Aretha Franklin, Stanley Clarke, Rickie Lee Jones samt ikke mindst Eric Clapton, Chick Corea og Paul Simon.

Selvsamme Simon hyrede efterfølgende Steve Gadd til sit afrikansk inspirerede band, som han turnerede tæt med især op gennem 80’erne. I dag spiller han fortsat med Simon, men er også fast turnémusikere for Eric Clapton, James Taylor og Kate Bush.

Det vil med andre ord ikke være for meget at sige, at ingen trommeslager har haft større indflydelse på moderne jazz og populærmusik. Ingen.

Steve Gadd (trommer)
Kevin Hays (keyboards)
Jimmy Johnson (bas)
Michael Landau (guitar)
Walt Fowler (flygelhorn/trompet)