Stratovarius (FIN/S) + Amaranthe (S/DK)

stratovarius

Ståpladser
225,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Finske Stratovarius er et af de mest legendariske bands inden for metallen. Navnet er en særdeles velvalgt kombination af strygerproducenten Stradivarius og Fenders Stratocaster, for denne finske kvintet dyrker nemlig den symfonisk og progressive power metal.

Siden debuten ”Fright Night” fra 1989 har Stratovarius udgivet 13 albums med guitaristen Timo Tolkki som styrmand, men efter personlige problemer forlod han bandet i 2008.

De resterende medlemmer fortsatte dog med den nye guitarist Matias Kupiainen på 2009’s ”Polaris” samt sidste års roste ”Elysium”, og i 2013 er der igen nyt fra bandet i form af albummet ”Unbreakable”.

I den ”nye” version af Stratovarius har bandmedlemmerne delt sangskrivningen mere op mellem hinanden, og der er masser plads til både svenske Jens Johanssons signaturkeyboard, Timo Kotipeltos vokal og ikke mindst Kupiainens guitarsoli!

Med som co-headliner har finnerne de ligesindede svenskere i Amaranthe, der har dansk islæt i form af trommeslager Morten Löwe Sørensen, og som desuden netop nu er ved at indspille deres andet album med den danske producer Jacob Hansen ved knapperne.