Tedeschi Trucks Band (US) – EKSTRA

Ståpladser
580,- DKK + gebyr i forsalg
615,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Spillestedet Amager Bio har haft æren af at have den urimeligt velspillende bluesrock-gruppe Tedeschi Trucks Band på scenen fire gange før, første gang i 2015, og danskerne har siden da fået ørerne op for amerikanerne. Allerede et halvt års tid efter den udsolgte debut i Bio spillede de en succesfuld outdoor-koncert på Amfiscenen i Odense og har siden været tilbage i både Randers og København.

At bandet overhovedet har fået muligheden for at rykke ind i de danske livehjerter, er i høj grad Amager Bios booker Per Abildtrups fortjeneste. Efter han i 2014 blev henrykt til en koncert i Berlin, måtte han bare få dem med hjem:
“Det var en fremragende koncert fra en flok musikere med meget stor dedikation. Stramme arrangementer og en fantastisk lyd hele koncerten igennem. Jeg har sjældent hørt noget så godt. Susan Tedeschis suveræne stemme og Derek Trucks’ helt unikke guitarspil hæver bandet til noget helt særligt.”
Som en stor musikfamilie

Det 12 personer store kollektiv føres an af ægteparret Susan Tedeschi og Derek Trucks, som også lægger navn til gruppen. De har nemlig haft glorværdige solokarrierer hver især, allerede inden de fandt sammen både personligt og musikalsk og dannede det store ensemble, der er blevet sammenlignet med både The Allman Brothers Band og Grateful Dead.

Ensemblet debuterede i 2011 med ‘Revelator’, der hurtigt inkasserede dem en Grammy og Blues Music Award, og siden blev det i 2012 til det dobbelte livealbum, ‘Everybody’s Talkin”, der dokumenterede det store bands fantastisk høje koncertniveau. I 2013 udkom studiepladen ‘Made Up Mind’ som nåede en førsteplads som Top Blues Album, andenplads som Top Rock Album og en samlet 11.-plads på Billboard 200 i USA. I 2016 fulgte albummet ’Let Me Get By’ og i 2019 ‘Sigris’. Derudover har Tedeschi Trucks Band udgivet tre live-albums, senest en opførelse af Derek & The Dominos album ‘Layla and Other Assorted Love Songs’, der udkom sommeren 2021.

Tedeschi Trucks Band er også i 2021 gået i studiet med et væld af nye sange for at indspille et nyt album. Det er sat til udkomme i løbet af 2022 – forhåbentlig inden koncerten i Amager Bio.