Texas Blues Guitar Summit – Funderburgh, Morgan & Pittman (US)

Ståpladser
300,- DKK + gebyr i forsalg
315,- DKK i døren
Køb billetter her via Ticketmaster

Amager Bio og BETA kan hermed byde velkommen til et bluesekstravaganza i BETA

Herunder kan du finde beskrivelser af de tre amerikanske topguitarister.

Anson Funderburgh bliver betragtet som en fuldstændig ustoppelig kraft i det amerikanske ”bluescirkus” lige siden debuten med The Rockets tilbage i 1981. Han elskede musik lige fra barnsben, selvom ingen i hans familie var udøvende, men dog holdt af musik. Da han var otte år gammel fik han sin første guitar, som han i øvrigt har endnu. Allerede som 15-årig blev han professionel. På sin musikalske vej lyttede han til alle de store, og hans største stilistiske indflydelse fik han af Freddie King og B.B. King, men der var naturligvis også andre. ”Der er bare så mange store”, siger Funderburgh. Dog blev især samarbejdet med Sam Myers i The Rockets et langvarigt musikalsk partnerskab, som gav dem international anerkendelse. I 20 år turnerede The Rockets, sammen med Myers, over hele verden og vandt hele 10 Blues Music Awards fra The Blues Foundation i Memphis, Tennessee.

Mike Morgan udviste tidligt stor interesse for musik og i særlig grad soul. Han lyttede til Otis Redding og Wilson Pickett på de lokale radiostationer. Og han fik en guitar, da han gik i tredje klasse, men det var først, da han opdagede Stevie Ray Vaughans album ’Texas Flood’ i 1985, at han begyndte at spille seriøst. ”Jeg kunne godt spille guitar på det tidspunkt, men Vaughan viste mig en masse ting ved guitarspillet, som jeg ikke kendte. Efter det kastede jeg mig hovedkulds ind i at spille blues”, siger Morgan. Og denne koncentration om guitarspillet udviklede Morgan, så han ikke bare var en Vaughan-klon, men blev en original guitarist med sin helt egen stil og sound. Morgan har gennem årene samarbejdet med mange musikere, og han har opnået stor anerkendelse undervejs, således skrev Guitar World Magazine om Morgan: ”En ægte helt på bluesguitar!!”.

Shawn Pittman begyndte at spille klaver som otteårig, men sneg sig også ind på broderens værelse for at håndtere trommerne. Dog var det guitaren, der fik al hans opmærksomhed i en alder af 14 år. Han flyttede til Dallas, da han var 17 år, og begyndte på The Booker T. Washington High School of The Performing Arts. Efter at have forladt denne uddannelse i utide tog hans onkel over og tog ham med til The Schooners Jam i Dallas, hvor Pittman mødte og lærte af musikere som Brian ”Hashbrown” Calway, Sam Myers, Mike Morgan og mange andre. Siden 1996, hvor han udgav sit debutalbum, har han været særdeles aktiv. Hans 10. album ’Edge Of The World’ rummer meget originalt materiale. Men det mest forbløffende er måske, at på denne CD spiller Pittman alle instrumenter, dvs. han synger, spiller guitar, bas, trommer og klaver, samtidig med at han er producer. Det har dog ikke afskrækket ham fra at udgive yderligere albummer.