Thåström (S)

thåström

Ståpladser
300,- DKK + gebyr i forsalg
325,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Joakim Thåström er et af Sveriges største rockikoner. Hans musikalske virke strækker sig helt tilbage slutningen af 70’erne, hvor han startede sin karriere som forsanger for det svensksprogede punkband, Ebba Grön, og siden spillede han post-punk med gruppen Imperiet.

Men ved indgangen til 90’erne tog han hul på sin solokarriere, blot med efternavnet som kunstnernavn. Og dén har han vedligeholdt siden dengang, dog med enkelte afstikkere og flirt med industrialmusik i både Peace, Love & Pitbulls og Sällskabet.

I eget navn er det dog singer/songwriter-traditionen, Thåström tager afsæt i. Han er blevet kaldt Sveriges Bob Dylan, men hans karriere minder mere om Joe Strummers; The Clash-sangeren, som også tog turen fra punken til den akustiske guitar.

Hans bånd til Danmark er stærke, eftersom den nu 57-årige sangskriver en årrække var bosiddende i København. Her skrev han balladen “Sönder Boulevard”, hvor både Sort Sol, Dan Turèll og “Hærværk”-karakteren, Ole Jastrau, får hilsner med på vejen.

Og Thåströms seneste album, 2012’s “Beväpna dig med vingar’, var sågar inspireret af Michael Strunges digtsamling af samme navn. Skiven høstede flere 5-stjernede anmeldelser i de danske medier, og svenskeren gæstede desuden både København og Aarhus samme år.

Netop nu er Joakim Thåström så gået i studiet for at indspille musikken til sit endnu unavngivne kommende album, der dog er sat til udgivelse i februar 2015, og kort efter giver han hele 16 koncert rundt omkring i Sverige.

Heldigvis er der også blevet plads til to datoer uden for Sverige. Den ene er i Oslo, og den anden er i Amager Bio. På denne martstorsdag får man altså mulighed for at opleve Thåström med dugfrisk materiale i bagagen og blot for en enkelt aften i hans elskede København.