The Brian Jonestown Massacre (US)

Ståpladser
295,- DKK + gebyr i forsalg
310,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)

Opkaldt efter dels den legendariske Rolling Stones-guitarist og hans introduktion af østlig kultur og musik i den vestlige rock & roll-verden, samt efter det frygtelige, kultiske masseselvmord i Jonestown i 1978, blev The Brian Jonestown Massacre dannet i San Francisco i 1990. Omkring 40 forskellige medlemmer har været gennem gruppens rækker igennem tiden, men omdrejningspunktet har altid været sanger/guitarist Anton Newcombe.

Den produktive gruppe har siden debutalbummet i 1995 og 2019 leveret 23 udgivelser, og i 2020 og 2021 vendte Newcombe og nogle fra bandet tilbage til studiet i Berlin, hvor de fik selskab af andre medlemmer eksternt for at indspille over 50 sange. Newcombe og Dot Allison (Massive Attack) skrev og indspillede i øvrigt musik til en seksdelt tv-detektivserie kaldet “Annika” i samme periode.

Indsatsen har båret frugt og de nye albummer er sat til at udkomme i hhv. sommeren og efteråret 2022 med titlerne i ’Fire Doesn’t Grow On Trees’ og ’The Future Is Your Past’ i nævnte rækkefølge.

I forlængelse af det tager bandet på turnéer i først USA og Canada og senere Europa. The Brian Jonestown Massacre kommer i den forbindelse til at give koncert i København i spillestedet Amager Bio.