Tinariwen (MAL)

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Gennem de sidste 18 år har Tinariwen skabt sig et navn på den internationale musikscene ved at skabe en ny genre – Sahara-blues – som ikke bare taler til publikum, men også til store navne såsom Thom Yorke, Damon Albarn og Robert Plant. På deres seneste udgivelse kan de også prale med gæsteoptrædender af blandt andre Kurt Vile, Matt Sweeney, Flea og Mark Lanegan.

Musikken er både guitarbåren og står på skuldrende af den tuaregkultur, som de er skåret af. Bandet bruger musikken som platform til at begræde tabet af en tusind år gamle livstil og rase mod nutidige uretfærdigheder, og blev et soundtrack til halvfemsernes tuaregrevolution.

Musikken har rødder i Vestafrika og kernen er traditionelle tuareg-melodier og -rytmer som er tilpasset til guitaren, og i den forstand er den en fjern fætter til blues-musikken. Da bandmedlemmerne begyndte at spille guitar i halvfjerserne, var tilpassede de deres traditionelle sange til dette vestlige instrument, og de fortæller, at selv om de har spillet siden halvfjerserne, hørte de først blues, da de i 2001 begyndte at turnere internationalt.