Valravn + Irfan

valravn

Valravn (DK/FO) er et musikalsk barn af det Norden de kommer fra. Altid med lyden af de åbne vidder, de store have, de høje himle og de lyse nætter som markant understrøm i musikken. På deres seneste album, ”Koder på snor”, tager Valravn nye skridt imod en endnu mere personlig musik, der nok bærer sine rødder med sig men i ligeså høj grad er født af både nuet og fremtiden.

Hvor debutalbummet primært var fortolkninger af traditio…nelle nordiske sange, er størstedelen af numrene på ”Koder på snor” skrevet af bandet selv, hvilket giver musikken mere kant og endnu mere af den tågede og magiske stemning, der er et af Valravns særkender.

Både live og på cd er den karismatiske færøske sangerinde Anna Katrin Egilstrøð det fortællende centrum i Valravn – og den perfekte guide ind i den mentale og musikalske rejse i åbne landskaber, der er bandets fundament. Med udgangspunkt i den blålige og længselsfulde nordiske tone – og altid med en sjælden og særdeles virkningsfuld dynamik i musikken, der bevæger sig fra stilhed til storm, med samme naturlighed som havet rejser sig med tidevandet.