Warren Haynes (US)

warrenhaynes2011

Warren Haynes startede sin karriere i Sydstaterne tilbage i 1980’erne, da han spillede guitar for David Allan Coe. Og rygterne om hans evner på den seksstrengende spredte sig hurtigt – i 1989 blev han inviteret med i gendannede The Allman Brothers, hvorefter han i 1994 selv startede han bluestrioen Gov’t Mule.

Året inden Haynes søsatte Mule, udgav han sit første soloalbum ”Tales of Ordinary Madness”, som han just har fulgt op på med ”Man in Motion”. Og det er i dette soloøjemed, at Warren Haynes til efteråret spiller i Amager Bio.

I modsætning til den meget guitarfokuserede stil, som Haynes’ hovedforetagende Gov’t Mule lægger for dagen, så fokuserer den 51-årige guitarvirtuos på egen hånd mindst lige så meget på sin stemme som instrument. ”Man in Motion” er således mere soul’et, og magasinet Rolling Stone sammenligner Haynes med selveste James Brown.

Warren har selv håndplukket musikerne til det soloband, han tager med i Amager Bio, og hér får man blandt andre mulighed for at opleve bassist Rob Johnson, trommeslager Terence Higgins, Nigel Hall på keyboard og ikke mindst den Grammy-nominerede sangerinde Ruthie Foster på kor.