Wilco (US)

Ståpladser
380,- DKK + gebyr i forsalg
415,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

I løbet af 27 år har amerikanske Wilco høstet adskillige Grammy-priser for deres 11 studiealbums og tre plader med Billy Braggs musik til Woody Guthries tekster. De har deres eget pladeselskab dBpm Records og egen musikfestival Solid Sound og er kendt som et musikalsk fyrtårn på live-scener over hele verden.

Sekstetten fra Chicago udgav sit seneste album “Ode to Joy” i 2019 og rammer nu Amager. Førstesinglen herfra, “Love is Everywhere (Beware)”, er en up-tempo guitardrevet lækkerbisken, som undersøger det ambivalente forhold mellem glæder og farer i et fællesskab, som fokuserer blindt på kærlighed. Albummet byder også på storladne folk-sange drevet af percussion og march-rytmer til forsanger Jeff Tweedys afmålte vokal.

Bandets navn er en ironisk omskrivning af det amerikanske militærradio-udtryk “Will comply”. Wilcos eksperimenterende country-rock er gennem årene blevet et varemærke på den alternative rockscene, og vi glæder os til, at de nu rammer Amager. Bandet består – ud over Tweedy – af bassist John Stirratt, guitarist Nels Cline, multi-instrumentalist Pat Sansone, keyboardspiller Mikael Jorgensen og trommeslager Glenn Kotche.