Yellowbellies

yellowbellies

Ståpladser
125,- DKK + gebyr i forsalg
150,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Det er måden, rytmen støvhvirvlende stampes i gulvet på den viljestærke førstesingle 1000 Churches. Det er den nye intensitet i Søren Esben Hansens vokal, mere slidstærk og pågående end nogensinde. Og det er de fængende melodilinjer, der rækker ud efter lytteren. Der er noget nyt og større på spil på Yellowbellies’ nye album, der udkom 4. marts – ‘Anywhere but Here’

Det københavnske band har altid leveret uimodståelige sange af en kaliber, som postbuddet og mælkemanden ikke kunne lade være med at nynne på morgenruten. Bandets populære radio- og koncertfavoritetter som Curly Kiss, Milkman, Sushi & Champagne, Daylight Savings, Sing Her a Love Song og Gravitate To You dokumenterer Yellowbellies’ særlige sans for tidløse popsange, med store, gyldne guitarakkorder, rytmespor så naturlige som hjerteslag og en varm, ærlig baryton i front.

Yellowbellies har turneret og spillet sammen og i andre sammenhænge siden 1996. Det er et sammentømret hold af musikere der også kendes fra Mads Langers band, Swan Lee, Nikolaj Rysagers band, Chasing Grace og Søs Fengers band.

Bandets andet album, Daylight Savings var Ugens Album på DR P4 i uge 35, 2012 og særligt titelnummeret og Sing Her a Love Song blev spillet flittigt og banede vej for en landsdækkende klubtur og festivaloptræden i 2012/2013.

Med 1000 Churches har Yellowbellies dog skabt en endnu større og mere populær radiosingle. DR P4 har haft den i heavy rotation i fire måneder, siden den blev frigivet i efteråret 2015, og DRs opmærksomhed er først lige stilnet af. Sangen er blevet streamet mere end 25.000 gange på Spotify og videoen er vist mere end 6.000 gange på YouTube. Den anden single fra albummet (Malibu Directly) er også blevet en radiofavorit fra et album der ikke har smidt sin sidste single.

YELLOWBELLIES BESTÅR AF: Søren Esben Hansen: Vokal Brian Aakjær Grimstrup: Guitar & vokal Peter Wendelboe Hansen: Guitar & vokal Jesper Edvardsen: Bas Asger Møller: Trommer, guitar, keyboard & vokal Jonas Berg: Keyboard.