Yellowjackets (US)

Ståpladser
350,- DKK + gebyr i forsalg
370,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Yellowjackets har base i Los Angeles og er skabere af en helt unik jazz-sound. Gruppen har udgjort en særlig kreativ styrke på jazz-scenerne siden 1981 og er konstant optaget af modstand over for tidens kulturelle og politiske understrømme. Som gruppens saxofonist udtrykker det: ”Vi bliver ved med at genopfinde os selv som en refleksion af, hvad der sker i verden”. Gruppen består af Bob Mintzer på saxofon, Dane Alderson på bas og på trommer, Will Kennedy. Gruppens pianist og medskaber er Russell Ferrante.

På deres seneste udgivelse, ’Raising Our Voice’, fra september 2018 har de inviteret den helt ekstraordinære sangerinde Luciana Souza til at deltage. Hun er en slags outsider, men overbeviste hurtigt om sine kvaliteter over for gruppen med sin ordløse vokal og sange sunget på både portugisisk og engelsk. ”De er så seriøse og morsomme at samarbejde med, deres nysgerrighed er enestående, og de er drevet af lysten til at skabe god musik”, siger Souza, som deltager i syv af de tretten numre på albummet.

Gruppens nysgerrighed er legendarisk, og de har siden begyndelsen udviklet deres elektro-akustiske lydbillede. Yellowjackets står bag knap 30 albummer og er blevet nomineret til hele 17 Grammy Awards.