Kommende koncerter

Event Information:

 • tirs
  02
  jul
  2024

  Gossip (US)

  20:00Amager Bio

  Ståpladser
  420,- DKK + gebyr i forsalg
  435,- DKK i døren
  Køb billetter her (via Ticketmaster)

  Den amerikanske trio med Beth Ditto i front er tilbage med deres første nye album siden 2012 og gæster den 2. juli Amager Bio i København.

  Beth Ditto, Nathan Howdeshell og Hannah Blilie aka Gossip er endelig tilbage og genforenet med den ikoniske producer Rick Rubin, som tilbage i 2009 var med til at skabe det platinsælgende mesterværk Music For Men. Samarbejdet munder den 22. marts ud i det nye album Real Power, som bliver trioens første udgivelse i hele 12 år.

  Siden Gossip udgav deres første album i 2001, har trioen været med til at forme den amerikanske indie-scene med hits som ”Standing in the Way of Control”, ”Heavy Cross” og ”Move in the Right Direction”.

  Gruppen nåede at udgive i alt fem studiealbum, inden de i 2016 officielt gik hvert til sit, og Beth Ditto tog hul på sin solokarriere. Det var faktisk også en efterfølger til Dittos soloalbum Fake Sugar fra 2017, som hun, Howdeshell og Rick Rubin oprindeligt arbejdede på, da de fandt ud af, at musikken i stedet var som skabt til et nyt Gossip-album.

  Lyden på Real Power vækker mindelser om gruppens gamle rødder med alt fra rock og punk til disco, og hvor protest og oprør ulmer under overfladen. Det er samtidigt også et album, hvor de tre medlemmer reflekterer over at være fyldt 40, at miste venner og familie omkring sig, at gå igennem skilsmisse og forelske sig på ny.

  Gossip annoncerede deres nye album i efteråret 2023, hvor de også delte førstesinglen ”Crazy Again”. I januar fulgte de op med titelsangen ”Real Power”, som er en protestsang skrevet i kølvandet på Black Lives Matter demonstrationerne i Dittos hjemby Portland, og hvis titel er en hyldest til The Stooges-albummet Raw Power. Og The Stooges er langt fra den eneste inspirationskilde, bandet refererer til, når de sætter ord på den nye plade. Blandt andet har de sammenlignet åbningsnummeret ”Act of God” med en psykedelisk Supremes sang og beskrevet kærlighedssangen ”Give It Up For Love” som ’en Talking-Heads-agtig funky jam”.

  Gossip gæstede senest Danmark i 2012, hvor de gav koncert i Store VEGA i København og på Roskilde Festivals Orange Scene, mens Beth Ditto gæstede Store VEGA med sit soloprojekt i 2017.