Tidligere koncerter

Event Information:

 • lør
  14
  mar
  2015

  Sweet (UK)

  21:00Amager Bio

  sweet

  Ståpladser
  300,- DKK + gebyr i forsalg
  325,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  I oktober 2014 var det Slade, og i marts 2015 er det Sweet. Amager Bio og Amagerbro Kultur har inden for et halvt år præsenteret to af 70'ernes allerstørste britiske rocknavne, der begge var med til at lægge grundstenene til glam-rocken.

  Slade brød ganske vist igennem først, men Sweet havde intet mindre end 13 Top 20-hits op gennem 70'erne i den klassiske besætning. Den bestod af forsanger Brian Connolly, guitarist Andy Scott, bassist Steve Priest og trommeslager Mick Tucker.

  Først var der 'Funny Funny' (1971) inspireret af The Who, og siden byggede kvartetten videre på Queens storladne hardrock, og fik i 1973 to kæmpehits med 'Block Buster!' og 'The Ballroom Blitz'.

  I 1974 inviterede selveste Pete Townshend Sweet med på turné, men det blev ikke til noget, da Connolly skadede sin stemme i et barslagsmål. Gruppen fik dog alligevel året efter et gennembrud i USA med hittene 'Fox on the Run' og 'Action'.

  Desværre tog Connollys alkoholisme så småt overhånd, hvilket spolerede mange af bandets turnéplaner, og i 1979 blev han uofficielt fyret fra bandet, der efter et par turnéer som trio gik i opløsning.

  Scott og Tucker gendannede imidlertid Sweet i 1985 med blandt andre den nuværende Slade-sanger, Mal McNulty, i bandet. Men heller ikke dét holdt ikke længe, for Tucker led under betændelse i bugspytkirtlen, og døde i 2002 af leukæmi.

  Det var fem år efter Connollys alkoholismerelaterede død. Den gamle Sweet-sanger turnerede på det tidspunkt med sin egen version af bandet, New Sweet, mens Andy Scott fortsatte med at bygge videre på sin udgave af bandet, der blev søsat i 1985, og i marts kommer gruppen til Amager Bio for at spille alle hittene.