Tidligere koncerter

Event Information:

 • fre
  27
  nov
  2015

  The Leather Nun (S)

  21:00Amager Bio

  Jonas Almquist - The Leather Nun

  Ståpladser
  260,- DKK + gebyr i forsalg
  285,- DKK i døren
  Køb billetter her (via Billetlugen)... Eller på Café 5øren

  The Leather Nun er blevet kaldt Sveriges mørke modspil til ABBA. Med afsæt i garagerocken, Velvet Underground og Stooges skabte Göteborg-bandet i 1980’erne deres eget udtryk, inspireret af tidens goth- og industrialrock-tendenser, og det gav genlyd i både Europa og USA.

  Anført af den karismatiske forsanger, Jonas Almqvist, udgav “lædernonnen” i de sene 80’ere og tidlige 90’ere en række albums, der inspirerede kollegaer som Turbonegro og The Soundtrack of Our Lives, mens også The Cults forsanger, Ian Astbury, erklærede sig som fan.

  Leather Nun hittede størst i 80’erne med deres cover af ABBA’s ‘Gimme Gimme Gimme’ og deres egen ‘Primemover’, og i USA fik de ekstra opmærksomhed med en ironisk fortolkning af John Mellencamps ‘Pink Houses’, der ramte mange radiostationer.

  Siden opløsningen i 1995 er de blevet et kultnavn, men i 2002 brugte den svenske musikvideo- og filminstruktør, Jonas Åkerlund deres musik i sin filmdebut, ‘Spun’, og siden har Almqvist gendannet bandet ved flere lejligheder, dog uden at udsende ny musik. Men dét blev der lavet om på i april, hvor ‘Whatever’ – deres første siden 1991 – udkom til rosende anmeldelser.

  Og nu vender Leather Nun så tilbage til Danmark, i original besætning (fraset Gert Claesson, der har lagt trommestikkerne på hylden). Gruppens debutplade, ‘Alive’ (1985), er et livealbum, indspillet i Ungdomshuset og Toldkammeret, så de danske bånd er i forvejen stærke!

  Forvent en heftig koncert med masser af kultpotentiale, når Göteborg-veteranerne den sidste fredag i november svinger forbi Amager Bio, hvor Almqvist vil stå i front med sin lige dele Jim Morrison-, lige dele Iggy Pop-agtige vokal.