Tidligere koncerter

Event Information:

 • fre
  05
  feb
  2016

  Adrian Belew Power Trio

  21:00Amager Bio

  adrianbelewpowertrio

  Ståpladser
  275,- DKK + gebyr i forsalg
  300,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  Belew er bedst kendt som guitarist og sanger i prog-rock-gruppen King Crimson, hvor han var fra 1981 til 2009. I 2014 var han senest forbi Amager Bio med The Crimson ProjeKCt – en af de utallige inkarnationer af dette navnkundige band.

  Hans musikalske løbebane er imponerende. Den tog sin spæde begyndelse tilbage i 60'erne, men fik først fart på, da Frank Zappa opdagede ham i front for coverbandet Sweetheats, der spillede på en bar i Nashville i 1970. Han blev med Zappa frem til '79 og er bl.a. med på Zappas berømte 'Sheik Yerbouti'.

  På en turne med Zappa kommer han i kontakt med David Bowie, som er så imponeret af ham, at han bliver inviteret med i Bowies band. Belew turnerer med Bowie og er med på pladerne 'Stage' og 'Lodger'.

  På turne med Bowie kommer han i i kontakt med Talking Heads og er på den baggrund med på 'Remain In Light' og '…The Name Of This Band Is…'. Han turnerer også med dem. Det er her, at han møder Robert Fripp og bliver inviteret med i King Crimson, som han er sammen med indtil 2009. På sidelinjen udgiver han også en lang række soloplader.

  Til vinter vil vi møde ham med hans Power Trio. Den blev dannet i 2006, da Belew spillede sammen med de to musikstuderende søskende Eric Slick (trommmer) og Julie Slick (bas). Belew var så imponeret over deres evner, at der kom et band ud af det. I den inkarnation man kan opleve til vinter i Amager Bio, er det det dog uden Eric på trommer. Den nuværende line-up er stadig med Julie på bas, men med Tobias Ralph på trommer.