Al Jarreau (US)

aljarreau

Ståpladser
375,- DKK + gebyr i forsalg
400,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Han er 75, når han optræder i Amager Bio, men stemmen har han stadig, Al Jarreau. Samtidig kan han i 2015 fejre 40-året for debutalbummet, ‘We Got By’, og det har i sandhed været en glorværdig karriere for den Los Angeles-baserede veteran.

Siden han påbegyndte karrieren, har fusionen af jazz og R&B været hans varemærke. Disse genrer smeltede han sammen i arrangementer, der var bygget op omkring hans umiskendelige stemme, som hurtigt gav ham opmærksomhed, da han optrådte i Saturday Night Live.

Han tegnede kontrakt hos Frank Sinatras pladeselskab, Reprise Records, og musikken skrev han sammen med sin faste samarbejdspartner, pianisten Tom Canning. Og der gik kun en håndfuld år, inden gennembruddet kom med 1980’s ‘This Time’ med ‘Alonzo’.

Al Jarreaus bedst sælgende album, ‘Breakin’ Away’, udkom året efter, og talte hittene, ‘We’re in This Love Together’ og ‘Roof Garden’, og han fortsatte den elegante stil på ‘Jarreau’ fra 1983.

Siden dengang har han holdt karrieren godt i gang. Dog sparede han lidt på stemmebåndet i 90’erne, hvor han ikke var særligt aktiv, men siden årtusindeskiftet har han udgivet fem album, senest 2008’s simpelt betitlede juleplade, ‘Christmas’.

Jarreau har gennem årene optrådt med jazzgiganter som Miles Davis, Chick Corea og David Sanborn, men i højsommeren står han altså med sit eget band på scenen i Amager Bio. Og det kan nemt blive en af de sidste muligheder for at opleve den ikke helt unge herre på dansk grund.