Michel Camilo (DOM)

michelcamilo

Unummererede siddepladser
400,- DKK + gebyr i forsalg
425,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Amagerbro Jazz og Amager Bio præsenterer Michel Camilo.

Det bliver i familien. Camilo, der er født i 1954 i den Dominikanske Republik, havde intet mindre end ni onkler, der alle var musikere, og han var selv ni år gammel, da han selv samlede trækharmonikaen op.

Den blev dog hurtigt skiftet ud med klaveret. Det unge talent begyndte at studere klassisk musik på musikkonservatoriet, og han var blot 16 år gammel, da han for første gang optrådte med hjemlandets Nationale Symfoniorkester.

Efter konservatorieuddannelsen følte Camilo sig tiltrukket af jazzen og bop-navne som Herbie Hancock og Chick Corea, og i 1979 tog han konsekvensen og flyttede til New York for at komme tættere på sine amerikanske forbilleder.

Han skrev sangen, ‘Why Not?’, som The Manhattan Transfer transformerede til et hit, og selveste Dizzy Gillespie gjorde hans ‘Caribe’, til en del af sit repertoire. På den måde etablerede Camilo hurtigt sit navn blandt amerikanske latin/jazz-fans.

Debutalbummet, ‘Why Not?’, udkom i 1985, og endnu større gennemslagskraft havde hans selvbetitlede plade fra 1988, som lå helt i toppen af jazzhitlisten i mere end ti uger i streg.

Siden da har Camilo fortsat sin karriere inden for jazz og latin, i starten af årtusindet kiggede han tilbage mod sin ungdom som klassisk pianist, da han spillede sammen med BBC’s Symfoniorkester, og senest er han begyndt at komponere filmmusik.

Hans ekvilibristiske evner på klaveret har også gjort ham til en eftertragtet musiker, og det imponerende cv tæller samarbejder med alle fra Steve Gadd og George Benson over Lew Soloff og Jaco Pastorius til Wynton Marsalis, Joe Lovano, Herbie Hancock og såmænd også salig Niels-Henning Ørsted Pedersen.

Det er med andre ord noget af en klaverkapacitet, der denne sommeraften optræder solo i Amager Bio bag sit klaver. Er du til tangentspil på et højt plan, så gå ikke glip af denne aften!