Daniel Lanois (CAN)

daniellanois

Ståpladser
290,- DKK + gebyr i forsalg
220,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Daniel Lanois er en levende producerlegende.

Han hjalp U2 med at producere en af 80’ernes største succeser, ‘The Joshua Tree’, i samme årti fik han Bob Dylan tilbage på sporet med albummet ‘Oh Mercy’, og siden har han arbejdet sammen med Neil Young og Peter Gabriel.

I sin tid var den nu 63-årige canadier oprindeligt i lære hos Brian Eno, som han også producerede med og for i starten af 80’erne, og det er englænderens særegne “ambiente” stil, som Lanois har bygget videre på i sit eget virke.

Selvom færre ved det, har Lanois også udgivet en god håndfuld plader i eget navn, og den første, ‘Acadie’, blev sendt på gaden for 25 år siden.

På soloværkerne veksler Lanois mellem det levende, rockende med vokal og det elektroniske instrumentale, uden vokal. Hans aktuelle sjette plade, ‘Flesh and Machine’, hører til i sidstnævnte kategori.

Som titlen antyder, forsøger Lanois hér at binde det organiske og det maskinelle sammen og i et større hele, for- og fremtid. De 11 sange emmer af hans sædvanlige heftige soniske eksperimenteren og er som altid ekstra stemningsfuld.

I 2015 drager Daniel Lanois på verdensturné med sit nye materiale, og han medbringer to musikere, der hver aften vil hjælpe ham i nye retninger. Og han lover, at ikke to koncerter bliver ens.

Der er derfor god grund til at løse billet til koncerten i Amager Bio, hvis man vil tage del i en – efter hovedpersonens eget udsagn – ganske unik koncertoplevelse.