Black Veil Brides (US)

blackveilbrides

Ståpladser
220,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via Billetlugen)… Eller på Café 5øren

“Et band, som meget vel kan være bærere af lydsporet til heavy metals fremtid”, sådan skrev GAFFA om koncerten med Black Veil Brides i Store Vega sidste år.

Og de unge gutter fra Cincinatti i Ohio er da også blevet noget af en succes især i hjemlandet og Storbritannien, hvor begge deres seneste to album har nærmet sig hitlisternes absolutte top.

Med mærkbare mængder af make-up i ansigterne bygger Black Veil Brides – både i image og musikalsk – videre på den “shock rock”, som Alice Cooper hittede med helt tilbage i 70’erne, men med Kiss’ tække for stærke melodier og med afsæt i 80’ernes bølge af glamrock og bands som Mötley Crüe og Poison.

Fra album til album har kvintetten dog udviklet stilen i retning af det tungere og mere metalliske, som kollegaerne i Avenged Sevenfold for øjeblikket storsælger med.

Den nye stil kommer især til udtryk på gruppens selvbetitlede fjerde album, der er produceret af Bob Rock, som tidligere har arbejdet sammen med forbillederne Metallica og Mötley Crüe.

Pladen er blevet beskrevet som Black Veil Brides’ mest aggressive til dato, og førstesinglen, ‘Heart of Fire” er da også et heftigt nummer med masser af dueller mellem de to guitarister, Jinxx og Jake Pitts.

Altsammen tilsat tekster med kendetegnende positive budskaber, som adskiller forsanger Andy Biersack fra resten af de sortsynede kollegaer i emo-rocken.

Det er ikke første gang, at de fem amerikanerne gør klar til at overtage København, men til marts sker det altså med deres måske stærkeste album til dato i bagagen.