Bolværket + Sorteper

bolvaerket

Ståpladser
150,- DKK + gebyr i forsalg
175,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Der er dømt dansksproget rock af den mest rå og ægte slags, når Amager Bio i efteråret slår dørene op for dobbeltkoncert med Bolværket og Christiania-bandet Sorteper.

Bolværket startede i 2009 som en akustisk duo bestående af sanger/guitarist Per “P” Petersen og forsanger Lau Ebbesen, og de debuterede senere samme år med “De grønne bænke”.

Efter en lang række koncerter, hovedsagligt på københavnske bænke, værtshuse og spillesteder, besluttede Bolværket sig for at prøve kræfter med en ny og mere dynamisk besætning. Så trommeslager Peter Kibsgaard kom med i folden.

Siden kom selveste Gasolin’-bassist, Wili Jønsson, i 2011 med i bandet, op til 2012’s “Vol. 2 – Pænt Smasket”. Denne gang med en mere strømførende lyd med trommer, elguitar og bas.

Bolværket er lige nu aktuelle med deres tredje plade “Hvem er du?”, der føjer endnu en række sange til kvartettens drukromantiske sangunivers. Er man til Gasolin’ og Magtens Korridorer, så bør man ikke gå glip af dette band.

Med på plakaten er også Christiania-bandet Sorteper, som man nemt kan være gået glip af, hvis man ikke færdes på Fristaden. Men sekstetten er efterhånden en del år på bagen.

Fire albums er det blevet til siden 2002 og frem til dette års “Balladen om Benny Blindestok”, men alligevel er de et af landets “hemmeligste” orkestre. Nu forsøger Sorteper sig dog med at komme lidt ud i landet, da de stadig har en del at sige.

Stilen blev engang kaldt “provo-folk”, men i dag spiller de lidt af hvert. Det er sammenbidte ballader, det er følsom punk, sømandsviser, country & western, hippierock, reggae, ska, latin. Så der er kort sagt lidt for enhver smag i christianitters verden.