Bryson Tiller (US) – UDSOLGT!

bryson_tiller2016

Ståpladser
200,- DKK + gebyr i forsalg
225,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Sangeren og MC’en Bryson Tiller står på kanten af det helt store gennembrud med sit debutalbum ”T R A P S O U L”.

Vi kender efterhånden godt internettets indflydelse på vores hverdag (mere specifikt de sociale medier) , men som opdagelses-værktøj ændrer det liv hver dag. Især for musikere der ikke kommer fra musikalske hovedstader med indbygget netværk og branchefolk, kan en simpel SoundCloud account ende med at være nøglen til gennembrudet.

Den nu 22-årige Bryson Tiller voksede op i Louisville, Kentucky hvilket bestemt ikke er en lille by, men heller ikke en by der er lovprist for sin musikscene. Alle ti sange på hans SoundCloud havde før debutalbummet udkom i oktober 2015 mere en en million plays hver, og nummeret ”Don’t” der kickstartede karrieren er pt streamet mere end 35 millioner gange!

Tiller er meget muligt det næste skridt i udviklingen af kombinationen sanger-MC med pop-crossover potentiale. Produceren Sango der medvirker på ”T R A P S O U L” albummet udtaler i et interview med Rolling Stone Magazine: ”Nelly sang sine omkvæd, men rappede.

Men det var ikke således at han egentlig ramte tonen, og han talte ikke rigtig om noget i sine tekster, han lavede mest af alt festmusik. Så er der 50 Cent, som var en smule mere seriøs i sit tekstunivers, sang kvædene, men han ramte heller ikke tonerne. Så er der Drake. Drake rammer rent faktisk tonerne, men Drake er stadig ved at træne sin stemme. Bryson har en mere naturlig sangstemme”.

Når vi taler om Drake, så er han også en af Tillers inspirationskilder – en slags musikalsk storebror, som han altid har set op til som rapper, hvor den amerikanske R&B sanger Omarion, er årsag til at Tiller overhovedet begyndte at synge. Den A&R person der endte med at signe Tiller til RCA opdagede, at Drake var begyndt at følge Bryson på Twitter, og tænkte at han nok hellere måtte tage affære og kontakte den unge mand snarest muligt.

Det var i januar 2015, og på det tidspunkt havde Tiller uploaded sin egen version af Drakes ”How Bout Now” til SoundCloud, og der fik han det første af to anerkendende boosts fra Drake. I juni måned dukkede der så et billede op af de to artister sammen på Instagram. T R A P S O U L udkom i oktober måned og debuterede som #11 på Billboards top 200, og vi glæder os til at kunne opleve ham i DK for første gang.