Celebrating Eric: Eric Clapton’s 70th Birthday

clapton

Ståpladser
250,- DKK + gebyr i forsalg
275,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Danske musikere hylder Eric Clapton i Amager Bio på hans 70 års fødselsdag. Det sker den 30. marts i 2015.

Arrangementet lægger sig i forlængelse af 2012, hvor en lang række danske musikere samledes i Amager Bio for at hylde Jimi Hendrix. Koncerten blev så stor en succes, at folkene bag denne nu vender tilbage med endnu en lækkerbisken, tilegnet fans af lækkert guitarspil og Eric Claptons musikalske liv.

Med en karriere, som strækker sig over 52 aktive år, er der ingen i guitarbranchen, der tilnærmelsesvis kommer i nærheden af Claptons succes. Han var med i nærmest utallige supergrupper, inden han i 1974 påbegyndte en nu 40 år lang solokarriere.

“Clapton is God” skrev en begejstret fan i sin tid på væggen af en undergrundsstation i London, og denne gudestatus blev grundlagt i Yardbirds, John Mayall’s Bluesbreakers, Cream, Blind Faith samt Derek & The Dominoes.

Alt dette skete på 12 år, og blev et fantastisk afsæt til en lang solokarriere, som startede med albummet “461 Ocean Boulevard”. En karriere hvor Clapton har bredt sine vinger ud over blues, pop, rock, og hver gang med sit umiskendelige touch, og en sjælfuld vokal, som har udviklet sig over årene.

Samtidig har han været en fantastisk bandleader, og altid omgivet sig med gode folk, hvoraf nogle har fået deres gennembrud via samarbejdet med Clapton.

Koncerten i Amager Bio byder på en række af landets absolut fornemmeste musikere, og er som sidste gang arrangeret af aalborgenseren Morten Larsen, i samarbejde med Amager Bio.

De medvirkende kunstnere har præget den danske rockscene i rigtig mange år, og har rødder i flere legendariske danske bands. Det er således et fantastisk flot setup, publikum præsenteres for.

Som en kuriositet kan koncerten byde på 2 x Frost, nemlig Peer Frost Johannesen, og Per Chr Frost fra henholdsvis Young Flowers og Gnags.

Desuden er to af CV Jørgensens guitarister, Aske Jacoby og Ivan Horn, at finde på scenen, ligesom både den navnkundige Poul Halberg, samt “De5”-guitaristen Torben Johansen, begge giver deres bud på de bedste Clapton-numre.

Men også husorkesteret byder på et par glimrende guitarister i den unge Casper Dybdahl, samt den tidligere Hvidovre-dreng Jørgen Werner Nielsen, der i sin tid var med i grupperne Sensory System og Sidewalk.

Rytmesektionen består, som ved forrige års Hendrix-koncert, af Klaus Menzer og Helge Solberg, begge garvede herrer, mens Lars DK Nielsen er ansvarlig for tangentafdelingen. Morten Larsen tager sig af præsentationen, samt vokal på en del af numrene.