Ian Paice (UK) feat. Purpendicular (IRL/DE/ITA)

ianpaice

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Ian Paice burde ikke kræve nogen yderligere introduktion. Den 66-årige trommeslager fra Nottingham er det eneste konstante medlem af et af verdens største rockbands, Deep Purple. Og det har han været lige siden debutalbummet fra 1968.

Sammen med Led Zeppelin og Black Sabbath, er Deep Purple kendt som den ene tredjedel af den uhellige treenighed af engelske heavybands. Og hittene tæller ‘Hush’, ‘Highway Star’, ‘Child in Time’, ‘Black Night’ og udødelige ‘Smoke on the Water’.

Færre kender utvivlsomt til det europæiske Deep Purple-hyldestband, Purpendicular, men Paice har flere gange udtalt sig i særdeles rosende vendinger om gruppen, og i 2014 spillede han trommer for bandet til tre koncerter.

Det var han så begejstret for, at han nu har bestemt sig for endnu engang at tage med kvintetten på landevejen for at give en række eksklusive gæsteoptrædener, og én af dem bliver altså i Amager Bio.

“These guys are so good I only have to worry about myself”, har Paice selv sagt om Purpendicular, mens Deep Purples bassist Roger Glover siger, “they are a really excellent band that I had the chance to play with, they sound very crisp”.

Bag Purpendicular står den irske forsanger Robby Thomas Walsh, som dannede bandet i 2007 for at hylde sine forbilleder, og siden dengang har han arbejdet hårdt på at stable det perfekte hyldestband på benene.

Foruden Walsh tæller Purpendicular de to tyskere, guitarist Frank Pané og bassist Malte Burkert samt den italienske orgelspiller, Corrado Solarino, der skal forsøge at leve op til afdøde Jon Lords arv.

I Amager Bio vil Paice og bandet selvfølgelig spille et sæt bestående af Deep Purples største sange, men mon ikke der også bliver plads til enkelt indslag fra Purpendiculars kommende debutalbum, der tæller 12 originale sange?

Der er i hvert fald lagt op til en rockaften af de helt store.