Dee Dee Bridgewater (US)

Ståpladser
475,- DKK + gebyr i forsalg
500,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)…

Dee Dee Brigdewater vil gæste årets Copenhagen Jazz Festival med et helt nyt album: ’Memphis’. Albummet er en hyldest til hendes personlige såvel som musikalske rødder og vil byde på hendes særlige og kreative take på traditionel amerikansk musikalske.

“I want to honor this city, Memphis, which we call Soulsville, which has brought so much joy to so many people around the world.”

Gennem en mangefacetteret karierre der spænder over fyrre år, har den Grammy og Tony Award-vindende jazzmusiker Dee Dee Bridgewater skabt sig et navn som en af jazzens allerbedste sangere. Hendes unikke spin på mange standards og hendes frygtløse genfortolkninger af klassikerne er både genreudvidende og traditionsbevarende, hvilket er et adelsmærke for en ægte jazzmusiker.

Hendes karriere har slået bro mellem forskellige genrer – både musikalske og kunstneriske. Den professionelle løbebane begyndte hos det legendariske Thad Jones/Mel Louis Big Band, og gennem 70’erne optrådte hun med jazznotabiliteter såsom Max Roach, Sonny Rollins, Dexter Gordon og Dizzy Gillespie. I 80’erne skiftede hun spor og udforskede popmusikken, men vendte tilbage til jazzen, da hun flyttede til Paris og begyndte at producere og synge med Universal Music Group. En række udgivelser fulgte heraf, som næsten alle blev Grammy-nomineret, og det meget populære dobbeltalbum, ’Dear Ella’, vandt prisen.

Bridgewater har også haft en parallel karriere i musical-verdenen, hvor hun har vundet en Tony Award for rollen Glinda i ’The Wiz’ i 1975. For nyligt har hun spillet Billie Holiday i off-Broadway -versionen af ’Lady Day’ som hun modtoge en nominering for til den britiske Laurence Oliver som bedste kvindelige skuespiller. Der har hun blandt andet med virket i ’ Sophisticated Ladies’, ’Black Ballad’ og ’Carmen’.