DMA ROOTS

Unummererede siddepladser
100,- DKK + gebyr i forsalg
Køb billetter her (via Ticketmaster)

Danish Music Awards Roots favner alt den musik, som stiller sig på skuldrene af traditioner fra hele verdenen. Aftenen hylder den brede musikalske diversitet, som roots dækker over. Der vil både være toner fra de skandinaviske egne, elektroniske beats og kurdiske traditioner.

Aftenenes værtinde, Sanne Søndergaard, vil føre dig trygt gennem prisoverrækkelser og musikalske indslag.

Ida Wenøe & The Silver Cords
Med Ida Wenøes krystalklare stemme og musikken, som er underspillet, groovy, smuk og foruroligende på samme tid, er “One Step” en længsel efter barndommens uskyld, hvor du ved mindre, hvor verden synes meget større, og dine drømme føles magiske og uspolerede. Inspireret af Dostojevskijs monumentale værk “Idioten” udforsker “One Step” det paradoks, der ligger i, at når man har mindre, ved mindre og forstår mindre, kan man føle en større frihed og uskyldighed.

VÍÍK
Den pan-skandinaviske sekstet VÍÍK kombinere hypnotiserende melodier fra den nordiske sang tradition med den rå æstetik fra jazz og de fængende grooves fra rock.
I front har VÍÍK den norske sanger og komponist Elisabeth Vik, der leder publikum ind i et fortryllet univers af mystiske middelalderballader og eventyr. Udover Elisabeth består VÍÍK af Annelene Toft (violin), Villads Hoffmann (cittern), Morten Alkjær Lassen (harmonika), Jakob Kragesand (kontrabas) fra Danmark og sidst men ikke mindst Mårten Hillbom (percussion) fra Sverige.

AySay og Sorten Muld
Når AySays sange, som tager mangfoldigt afsæt i trioens tyrkisk/kurdisk/danske rødder, flettes sammen med Sorten Mulds nordiske folktronica, opstår nye, gnistrende møder mellem sprog og traditioner. Det er dette møde mellem globale inspirationer og skandinavisk folkemusik de to orkestre er fælles om at betegne som Nyt Nordisk.

DJ Sabs
Med en baggrund i antropologiens verden, en uudtømmelig nysgerrighed på nutidige folkemusik i alle afskygninger og et dagligt virke som booker / manager for flere anerkendte roots-bands, er der ikke mange afkroge af det danske og internationale global roots-musiklandskab Sabs ikke er velbevandret i.
Læg dertil en scene, et par højtalere og en mixerpult, og du får en DJ med en fantastisk forståelse for musikkens rejser og udviklinger på tværs af landegrænser, traditioner og idéer.

Genreorganisationen, Tempi, arrangerer og afvikler DMA Roots i samarbejde med Amager Bio.

Arrangementet støttes af: Statens Kunstfond og Beckett Fonden.