Dropkick Murphys (US)

dropkickmurphys

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Det er svært om komme på en bedre måde at starte sommeren på end i selskab med Massachussetts-bandet, Dropkick Murphys. Der er nemlig dømt melodisk punk med høj festfaktor fra det syv mand høje band.

Dropkick Murphys blev dannet i 1996, opkaldt efter den lokale legende, afvænningsklinikejer, John Murphy, der havde fået sig tilnavnet “Dropkick” efter en wrestlingkarriere, hvor hans speciale var det flyvende spark.

Med afsæt i den keltiske folkemusik, især The Pogues’ visepunk, debuterede Dropkick Murphys i 1998 med ‘Do or Die’. Kort efter kom den aktuelle sanger, Al Barr, med i bandet, og sammen med trommesalger Matt Kelly og guitarist James Lynch, har han i det nye årtusinde udgjort fundamentet i bandet.

I dag har amerikanerne 8 albums i bagagen, senest sidste års “Signed and Sealed in Blood”, der igen talte mere signaturpunk med populistiske tekster og foruden standardrockinstrumenter også strengeinstrumenter som banjo, mandolin, bouzouki samt trækharmonika og sækkepibe!

At sige, at Dropkick Murphys er blev kedelige med alderen vil være at overdrive, men i dag fornemmes også inspiration fra Bruce Springsteen og Pete Seeger, foruden rock legender som The Clash og AC/DC.

De syv Massachussetts-rødder er især kendt for deres traditionelle koncerter og fester på St. Patrick’s Day. Selvom koncerten i Amager Bio ikke bliver lige på dén dag, er vi sikre på, at de nok skal levere festen, ligesom de blandt andet gjorde det i et udsolgt Store Vega i 2012.