Eliel Lazo & The Cuban Funk Machine (CU/DK)

eliellazo

Ståpladser
175,- DKK + gebyr i forsalg
200,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Syv toptunede musikere – fem cubanere og to danskere, med fabelagtige Eliel Lazo i front – blander AfroCuban, funk, Jazz, Timba, blues og Songo-rytmer. Musikken er inspireret af cubansk og nordamerikansk musik fra 70’erne som Irakere, Curtis Mayfield, Herbie Hancocks Headhunters, The Meters, Slay and The Family Stone og Los VanVan.

En kraftfuld og dynamisk energi på scenen og et samspil med forskellige stilarter, gør dette band til en sublim oplevelse og en vitaminindsprøjtning af de helt store.

Bandleader Eliel Lazo er congavirtuos i absolut verdensklasse. Han kom til Danmark for 10 år siden for at spille med DR Big Band og har været her lige siden. Det er ikke tilfældigt at han på Cuba fik prædikatet “God’s Hands”.

På den hjemlige scene har han spillet med gud og hvermand, ja sågar i ”Vild med dans”, men også med Savage Rose, en masse koncerter med bl.a. DR Big Band, Mikkel Nordsø, Hanne Boel, Bobo Moreno, Sinne Eeg, Bentzon Brotherhood, Just og Frost og på den udenlandske scene Bob Mintzer, Michel Camilo, Oscar Valdes, Chucho Valdes, og ikke mindst Herbie Hancock, Chick Corea og Wayne Shorter – de tre sidste endda på én gang. Hans seneste udspil, som bandleder var i forbindelse med hans anmelderroste “Eliel Lazo & The Cuban Funk Machine, som udkom dec.’14, siden da har gruppen spillet for fulde huse Skandinavien, og nu er turen kommet til Amager Bio 2016.

Sæt kryds i kalenderen for denne koncert bliver pakket med funky, jazzede, soul-fyldte rytmer. Ved aftenens koncert har Eliel taget nogle af hans fortrukne musikere med.

Yasser Pino (bas) og Raciel Jimenez Torres (trommer) er Eliel’s musikalske “compadres”, og de tre har spillet sammen igennem mange år i forskellige sammenhænge. Samspillet i deres rytmegruppe har begejstret selv garvede anmeldere.

Yasser Pino på bassen er egentlig uddannet klassisk guitarist på Cuba, men da han kom til Danmark skiftede han fokus til bassen, og blev elev af N.H.Ø.P. Sammen med Eliel Lazo er Yasser Pino en af de førende instrumentalister indenfor den cubanske musikscene i Skandinavien.

Yuliesky Gonzalez har turnéret verden rundt med navne som Omara Portoundo og Felix Valoy fra Buena Vista

Social Club, Rolo Martinez fra Cubanismo, Grammy-vinder Rene Luis Toledo, Grammy-vinder Alexander Abreu & Habana de Primera og Berlin Big Band.

Guitaristen Søren Heller er en af de nyere og yngre guitarister på den rytmiske scene, og anerkendes i musikermiljøet som en af de helst store danske guitarister. Siden han afsluttede sin uddannelse på Rytmisk

Musikkonservatorium i 2010, har efterspørgelsen bare vokset. Han er af mange kendt for sit arbejde med Aarhus Jazz Orchestra, Karen Makupa, Ataf m.fl.

Mark Chemnitz er en musiker som forstår formidabelt at navigere mellem forskellige genrer. Hans lyd er funky og uhyre soul-fuld. Han spiller i flere forskellige bands, men er af mange i særdelehed kendt for hans medvirken i rapperen Clemens’ band.

Forrygende Carlos Pérez og Raciel Jimenez Torres spiller – så vidt vides – ikke på andre instrumenter end henholdsvis trombone og trommer, men det gør de til gengæld fantastisk.

Glæd jer til en groovy aften, en lille bid af Cuba -musikalsk eleksir.

Line-up:
Eliel Lazo, Percussion/vokal/CU
Raciel Jimenez, Trommer/CU
Carlos Perez, Trombone/vokalCU
Mark Chemnitz, Keys/vokal/DK
Yasser Pino, Bass/vokal/CU
Søren Heller, Guitar/vokal/DK
Yuliesky Gonzalez, Trompet/CU