Fates Warning (US) + Divided Multitude

fateswarning

Ståpladser
175,- DKK + gebyr i forsalg
200,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Fates Warning er et af de mest sejlivede amerikanske progressive metal-bands. De brød oprindeligt frem i 80’erne, side om side med senere giganter som Dream Theater og Queensrÿche.

Men det var først, da forsanger Ray Alder i 1988 overtog pladsen efter John Arch, at medvinden kom i form af gennembruddet, “No Exit”, der hurtigt blev fulgt op af lige så succesfulde, “Perfect Symmetry” (1989) og “Parallels” (1991).

I 1994 udsendte Fates Warning “Inside Out”, og det blev nøglen til en supporttjans for Dream Theater på deres “Awake”-turné, både i USA og Europa, hvilket gav de fem amerikanere et stærkt nyt følge af fans.

Siden udgav Fates Warning frem til 2004 en række plader, inden de ramlede ind i en intern splid, der medførte en lang pause, hvor bandstifter Jim Matheos i stedet spillede med sit nye projekt OSI.

Efter et par forgæves forsøg på at samles om et et nyt udspil, udsendte Matheos, Alder og co. endelig sidste år, “Darkness in a Different Light”, der blev taget vel imod af fans, såvel som presse, og som af bandet selv blev kaldt et “tilbage til rødderne”-udspil.

Nu er Fates Warning altså klar til en verdensturné bag albummet, der altså er der første nye i 9 år, og med sig har de det norske band, Divided Multitude, der blev dannet i de sene 90’ere, og som også spiller proggressiv metal.

De fem nordmænd kommer til Amager Bio med det meget roste “Feed on Your Misery”-album, der udkom sidste år, og sammen med deres amerikanske forbilleder vil sikre en uforglemmelig aften i den komplekse prog-metals navn!