The Band of Heathens (US)

bandofheathens

Ståpladser
150,- DKK + gebyr i forsalg
175,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Austin, Texas-kvintetten The Band of Heathens opstod ved lidt af et tilfælde. Kernen i bandet udgøres nemlig af Colin Brooks, Gordy Quist og Ed Jurdi, der alle havde gang i separate solokarrierer i 2006, da deres koncerter på det lokale spillested Momo’s førte de tre ligesindede sjæle sammen.

Med to ekstra musikere i folden, var Band of Heathens en realitet. Bandets roots-rock er først og fremmest blevet sammenlignet med legendariske The Band, men selv siger gutterne, at de får inspirationen fra navne som Tom Petty, Tony Joe White, Grateful Dead, Leon Russell og George Harrison.

Band of Heathens er kendt som et af USA’s mest turnerende bands; de spiller omtrent 250 koncerter om året, og det over hele kloden. I skrivende stund har de 9 år på bagen og 7 albums i bagagen.

Deres seneste “Sunday Morning Record”, udkom i juli 2013 og markerer en stort skridt i bandets udvikling. Pladen er lavet i en turbulent for i bandet midt i et par udskiftninger af bassist og trommeslager, familieforøgelse og flytning til anden stat.

Men den energi er blevet udnyttet til fulde og bandet mener selv at dette album, i forhold til tidligere, tekstmæssigt indeholder mere indsigt og humor. Måske er bandet ved at blive voksent?!

Live sammenlignes The Band of Heathens med selveste Black Crowes, de har spillet som Elvis Costellos backingband, og nu er de altså klar til endnu engang at indtage Amager Bio. Man er garanteret en aften af høj roots-rocket klasse!