Focus (NL)

10988524_819319538147347_7529655503780611238_o

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Info:

Focus er uden tvivl et af Hollands internationalt mest succesfulde rockbands. Det var i storhedstiden i 70’erne, at superguitaristen, Jan Akkerman, ledte gruppen sammen med Thijs van Leer, der spillede hammondorgel, tværfløjte og sang.

Hittene kom i form af instrumentale melodier som “Hocus Pocus”, “House of the King” og “Sylvia” fra pladerne “Moving Waves”, “Focus 3” og “Hamburger Concerto”. Og det var også i dette årti, at Focus lagde Roskilde-festivalen ned med et brag af en koncert.

Med tiden splittede interne skænderier dog bandet, og Focus gik endeligt i opløsning i 1978, men har dog siden været samlet til enkelte begivenheder. I 2002 kom en reel gendannelse og det roste album, “Focus 8”.

Og nu er bandet tilbage med en solid besætning, naturligvis med det musikalske geni Thijs van Leer i front og den oprindelige trommeslager Pierre van der Linden, der er international kendt for sine rytmiske færdigheder og som nu igen er med til at definere Focus’ varemærkelyd.

En ny Focus-æra begyndte i 2012 med ‘Focus X’. Albummet og de efterfølgende koncerter har taget de loyale fans med storm, og nu kan man samtidig atter høre alle de klassiske Focus-melodier suppleret med stærkt nyt materiale.

“Vores musik er evolution, ikke revolution”, har Thijs van Leer engang sagt. Og nu har udviklingen atter taget fart med følgende besætning:

Thijs van Leer – hammond-orgel, fløjte og vokal
Menno Gootjes – guitar
Bobby Jacobs – bas
Pierre van der Linden – trommer