Tedeschi Trucks Band (US)

10828110_808138979265403_4316639058589239026_o

Ståpladser
495,- DKK + gebyr i forsalg
525,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Info:

Der findes god musik, som kan gøre én glad, og så findes der musik, som giver uforglemmelige oplevelser og rører dybt. I dén kategori finder man det 11 medlemmer høje amerikanske Tedeschi Trucks Band.

Det store kollektiv føres an af ægteparret Susan Tedeschi og Derek Trucks, der hver især har haft glorværdige solokarrierer allerede inden, de fandt sammen og dannede det store ensemble, der er blevet sammenlignet med både Allman Brothers Band og Grateful Dead.

Susan Tedeschi startede med at synge og spille med bands i sin hjemby Boston som 13-årig inden for både roots, soul, blues og gospel. Og med sin stærke vokal dækkede den unge sangerinde alle områder fra rhythm ‘n’ blues, Janis Joplin-agtig soulrock til afdæmpede ballader, og for sin solokarriere har hun modtaget ikke færre end 6 Grammy-nomineringer.

På samme måde er hendes mand, Derek Trucks, også et naturtalent, der blev udnævnt som vidunderbarn, efter at han som 9-årig begyndte at spille guitar. Og da han som 11-årig spillede sit første betalte job, var han begyndt at spille slideguitar i stil med salig Duane Allman, og siden blev han da også medlem af Allman Brothers Band.

Trucks har fortalt, at han hans fornavn er inspireret af Eric Claptons Derek and the Dominos, og han har da også turneret med netop Clapton og et andet guitarikon, Carlos Santana. Hele 15 år eksisterede hans eget Derek Trucks Band inden han dannede Tedeschi Trucks Band med konen.

Ægteparrets band tæller to korsangerinder, et tre mand stort blæserensemble, en bassist, en mand på keyboard og endelig to personer på percussion og trommer, så det er i sandhed et rigt lydbillede, man bliver præsenteret for hos Tedeschi Trucks Band, som er blevet kaldt “den perfekte blanding af Muscle Shoals og Stax”.

Ensemblet debuterede i 2011 med ‘Revelator’, der hurtigt inkasserede dem en Grammy og Blues Music Award, og siden blev det i 2012 til det dobbelte livealbum, ‘Everybody’s Talkin”, der dokumenterede det store bands fantastisk høje niveau i koncert.

Tedeschi Trucks Bands seneste album er 2013’s ‘Made Up My Mind’, og nu barsler de altså atter med nyt materiale. I den forbindelse gæster de Amager Bio for at spille deres første koncert på dansk grund, og det er booker Per Abildtrups fortjeneste. Han udtaler selv begejstret:

“Jeg havde den store fornøjelse at høre Tedeschi Trucks Band i Berlin i april 2014. Det var en fremragende koncert fra en flok musikere med meget stor dedikation. Stramme arrangementer og en fantastisk lyd hele koncerten igennem.

Jeg har sjældent hørt noget så godt. Susan Tedeschis suveræne stemme og Derek Trucks’ helt unikke guitarspil hæver bandet til noget helt særligt. Jeg ville give 6 stjerner, og jeg glæder mig utroligt meget til et genhør i november.”