Gasolin’ (Koncertversion af teaterkoncert)

gasolin

Teaterkoncerten Gasolin fra Gasværket kan nu opleves i en særlig koncertversion i Amager Bio. Og dette show blev fortjent en kæmpe succes – både i 1994 og 2008.
Gasolin kunne noget helt særligt. I et interview om sin dokumentarfilm om Gasolin’ karakteriserer Anders Østergaard de unikke gassere sådan her:

– Franz Beckerlee kommer fra jazzscenen og går ind i rockmusikken inspireret af de lange syrede guitarsoloer – Kim Larsen vil …synge sange ud fra en visetradition. Så vi har altså Jimi Hendrix kontra Osvald Helmuth.

Det var Inga, Katinka og Smukke Charlie på sin Harley
Kostumerne, musikken og de dejlige sange er de samme som på Østre Gasværk, men turnéversionen har endnu mere fokus på de nye fortolkninger af Gasolin-sangene uden teaterkulisser og rekvisitter – fortolkninger, der nærmest har fået selvstændig klassikerstatus.
En fan skrev på Nettet om teaterkoncerten:

”Her til aften var jeg inde og se den fuldstændig fantastiske genopsætning af Teaterkoncerten Gasolin’ på Østre Gasværk. Jeg har set en tidligere opsætning, og eeeelsker den teatralske version af ”Langebro”, som næsten får mig til at fælde en tåre (ligesom “Hvad gør vi nu?”). P.S. Hvis I får mulighed for det, så ta’ ind og se det show!”

Masser af succes
Midt i halvfemserne lavede Nikolaj Cederholm og Kåre Bjerkø verdens første teaterkoncert. En teaterkoncert der var baseret på Gasolins fantastiske sange. Efter at Kim Larsen havde sagt “go ahead” åbnede teaterkoncerten Gasolin’ på Dr. Dante i 1994.
I efteråret 2008 blev teaterkoncerten så hevet ud på turné i hele landet ved 14 forestillinger i en speciel turnéversion med samme medvirkende og musikere som på Østre Gasværk.

Strengelegen
Her leverede de fantastiske sangere/skuespillere – Louise Mieritz, Lotte Andersen, Jimmy Jørgensen, Troels Lyby og Mark Linn utrolige præstationer. Selvfølgelig iklædt fantastisk innovative kostumer. Musikerne Boi Holm, Thorbjørn Appehl, Thomas Duus, Christian Hougaard og Peter Hellemann beviste, at de er et kompetent hold, der råswinger og bringer nyt spændstigt liv i de udødelige klassikere fra gasserne – Kim, Wili, Søren & Franz

Efter Endnu En Dag
Benzindrengene nyder stadig en voldsom popularitet i DK. Da herrerne udgav ”The Black Box” i 2003 – en samling af de oprindelige danske udgivelser (GAS 1 – 7 + ”Live Sådan”), røg de igen til tops.

Boxsættet lå 55 uger på pladebranchens top-40 liste over mest solgte albums i Danmark og solgte tredobbelt platin (over 120.000 eksemplarer). And still counting…