Meshell Ndegeocello

meshelldngello

Supersvedig soul! Tighte grooves, fænomenalt band og en super bassist der også synger: Meshell N’degeocello! I DK igen, og hun har sætlisten fyldt med strålende sange skabt over en 20 år lang karriere.

8 albums har hun udgivet, senest ”Devil’s Halo” (2009). Hele 10 gange er den seje amerikanerinde blevet Grammy-nomineret. Og N’degeocello var den første kvinde nogensinde, der landede på forsiden af verdens førende… bas-magasin ”Bass Player”. Fortjent.

Hun har spillet på albums med Rolling Stones, John Mellencamp, Madonna, Santana, Guru’s Jazzmatazz, Chaka Khan, Ledisi, Alanis Morissette, Joan Osborne, Basement Jaxx og mange flere. Men først og fremmest slidt kloden tynd med sit eget band.

En sej bandleder med hård hud på tomlen. Hun skriver stærke skarpe tekster om race, sex, forræderi, politk og magt, og komponisten N’degeocello har udfordret lyttere ved at nægte at blive sat i boks – hverken som menneske eller musiker.

Meshell N’degeocello udgav i foråret sit ottende studiealbum, “Devil’s Halo”, som Gaffa tildelte fire stjerner og disse ord:
– Med bassen som hovedinstrument har udgangspunktet ofte været reggae, dub og verdensmusik. Men som på Devil’s Halo har hun altid insisteret på at krølle det hele sammen og køre det gennem pop-, funk- og soulmaskinen. Det gør hun så ganske overbevisende på albummet, der hører til blandt hendes absolut mest tilgængelige.

Meshell Ndegeocello er født i Berlin af amerikanske forældre og døbt Meshell Lynn Johnson. Som ung antog hun det tungebrækkende efternavn, som betyder “fri som en fugl” på Swahili, og som hun har stavet på forskellige måder gennem karrieren. Men én ting er sikkert: Koncerten bliver groovy R’n’B/soul/ med dygtige livemusikere og en sprællevende superwoman i front.

Line up:
Meshel Ndegeocello: Bas, vokal, rap.
Deantoni Parks: Trommer
Mark Kelly: Bas