Ghost (S) + Dead Soul (S)

ghost2015

Ståpladser
250,- DKK + gebyr i forsalg
275,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Ikke siden Slipknots gennembrud er der kommet et band med en så stærk visuel identitet som Ghost. Nu vender det tilbage til Danmark med et nyt album.

Live er Ghost noget helt særligt at overvære. Omgivet af sine musikere kaldet “Nameless Gouls” omdanner den dæmoniske antipave, Papa Emeritus III, koncerterne til mørkets messer. Orkestret forbliver ukendt og maskeret for at sætte fokus på samspillet mellem musikken og det visuelle, og bandet ønsker derfor også, at Papa Emeritus III bare skal være en maske og en stemme. Og for at understrege dén pointe er den nuværende frontfantasme afløser for de to tidligere Papa Emeritus og Papa Emeritus II.

Ghost blev dannet i Linköping i Sverige så sent som i 2008, men denne sælsomme sekstet er hurtigt steget til berømmelsens tinder. Bandet har fået sin underlige blanding af psykedelisk rock og metal – denne blanding af Abba og Black Sabbath tilsat satanisme – ud til store dele af den vestlige verdens koncertscener, både som hovednavn og som support for bl.a. Metallica.

Ghost har udgivet to albums, og det andet ‘Infestissumam’ gik nr. 1 på den svenske hitliste og nr. 28 på den amerikanske. Et tredje er på vej med navnet ‘Meliora’, og det udkommer 21. august på Universal. Og der er noget at se frem til. Singlen ‘Cirice’ er allerede blevet udsendt, og den får rosende ord med på vejen af den store amerikanske metalblog Metalsucks:

“If there’s one thing that can be said about Ghost without any hesitation it’s that they’re absolutely killer songwriters, and “Cirice” is no exception: it’s a fucking magnificently catchy song, one that manages to rock surprisingly hard despite it’s middling tempo.”

Sidst Ghost var i Danmark var som Headliner på årets Copenhell, hvor man fik nogle få af de nye sange at høre. Når Ghost hjemsøger Amager Bio 14. november er Meliora udkommet, og mon ikke man vil kunne få lov at høre nogle flere af dem live?