Grandmaster Dee Pee “I am legend Part III” 40 Års Hip Hop jubilæum

Ståpladser
265,- DKK + gebyr i forsalg
280,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Amagers største hiphop legende er tilbage. Per Pedersen aka Dee Pee aka Grandmaster Dee Pee har igennem fem årtier henrykket publikum med sin helt egen stil, der har udviklet sig siden han i 1982 bragte hiphoppen til Tårnby efter et års rejse til New York. Efter at have Break dancet sig gennem 80erne, der blandt andet førte til et DM i Electric Boogie/Breakdance i 1984, bragede Dee Pee igennem lydmuren i 1988, som en femtedel af det ikoniske Rockers By Choice.

Der skulle et soloprojekt til, før Dee Pee fandt sammen med Klaus Nielsen og Grandmaster Dee Pee og Soul Investors blev en realitet. Med mere end ti år med Disco/Funk/Soul elegant akkompagneret med rap har Soul Investors etableret sig som et projekt, der blander det bedste fra 70erne og 80erne med musikalsk fornyelse, som man ellers kun kender til i USA.

22. oktober 2022 tager Grandmaster Dee Pee guldskjorten på endnu engang og introducerer os alle til hans musikalske univers, der byder på gæsteoptrædener, overraskelser og den helt eminente musik, der er synonym for et hiphopnavn af dimensioner, der nu har betrådt de danske scener i fyrre år.

Historien er alting og intet er tilfældigt. Da DR lancerede sin podcast Den Nye Stil, startede man naturligt hos Grandmaster Dee Pee, som satte tonen for en række af prisvindende programmer, der kørte over syv sæsoner. Hiphoppens historie er mangfoldig, men man kommer ikke uden om Grandmaster Dee Pee uanset hvordan historien fortælles.

Historien vil endvidere blive fortalt i biografien Det Dybe Vand, Den Stille Grund, der er produktet af et to år langt samarbejde mellem Per Pedersen og forfatter Michael Sørensen. Bogen vil være en hyldest til musikken, livet og de mange erfaringer, som man naturligt gør sig gennem fyrre år i musikbranchen. Bogen udkommer i efteråret 2023.

Efter to succesfulde jubilæumsfester i Amager Bio for sine 30 og 35 år i branchen, hvor cremen af dansk musiks tidlige Hip Hop historie har optrådt, vender Grandmaster Dee Pee tilbage til Amager Bio med en enestående mulighed for at opleve 40 års historie på en enkelt aften.

Velkommen til Grandmaster Dee Pee ”I am Legend” Part III – 40 års Hiphop jubilæum.