Skáld (FR)

Ståpladser
325,- DKK + gebyr i forsalg
350,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Franske Skáld hylder den nordiske mytologi i København næste år, når de besøger spillestedet Amager Bio til efteråret.
Med navn efter Middelalderens poeter har Skáld sine rødder dybt begravet i den nordiske mytologi, og de har påtaget sig at genoplive den ældgamle digter og trubadurtradition, og bringe den ind i den moderne æra.

Resultatet er en samling af passionerede musikere, der i deres fortolkninger lægger hovedvægten på tekstuniverset og vokalerne, som de synger på originalsproget oldnordisk – et uddødt sprog kun de færreste mestrer.

Det er blot få år siden Skáld pustede nyt liv i vikingeånden og erobrede det musikalske landskab. Gruppen på fem blev dannet i 2018 af producer og komponist Christophe Voisin-Boisvinet og omfavner vores nordiske forfædres skjaldearv med sange om Guder og legender.

Skáld bestræber sig på at bevare dyderne og skabe musik så tro mod vores ældgamle kultur, som muligt, med deres sang på oldnordisk og brugen af instrumenter som blandt andet shamantrommer, jouhikko og talharpa.

Besøget i Danmark er en del af Skálds første turné i Europa, og publikum kan glæde sig til et fængede og autentisk musikalsk indblik i det nordiske ophav og historie, når kvintetten besøger København.