Ida Nielsen

IdaNielsen_2016

Ståpladser
225,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Ida Nielsen er en dansk bassist som i 2010 overraskede alle ved at lande stillingen som ”bassør” for selveste Prince. Efter en jamsession i Minnesota blev hun tilbudt pladsen i The New Power Generation og senere i 3rdeyegirl, som også er et Prince-projekt.

Under eget navn, er hun på trapperne med sit tredje album, hvor singlen ‘Showmewhatugot’ er udkommet som en en forsmag – en single der var håndplukket af selveste Prince til at være “Purple pick of the week” på TIDAL dén uge, den udkom.

Musikken beskrives bedst som en blanding af oldschool funk blandet med hiphop, raggae og world music – alt sammen spændt ud mellem ørehængende melodier og naturligvis masser af bas. Alle sangene har deres eget touch, men selvfølgelig er sammenhængen mellem dem kærligheden til funken.

Tidligere har hun udgivet to album: ‘Marmelade’ fra 2007 under pseudonymet “Bassida” og under eget navn ‘Sometimes a girl needs some sugar too’ fra 2011.

Hun har en uddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium, og er i øvrigt fra Randers-egnen. Det belgiske world-band Zap Mama spiller hun også i.

Men til sommer gælder det hendes egen nye plade, som hun vil tage på turne med. Dén rammer København, nærmere bestemt Amager Bio 29. august!