John Lees’ Barclay James Harvest (UK)

barclayjamesharvest

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

I 2016 vil John Lees’ Barclay James Harvest igen komme ud til alverdens koncertscener med et helt nyt album i bagagen!

Det seneste studiealbum, ‘North’, udkom i 2013, og det var det første siden ‘Nexus’ fra 1999. Det var et typisk Barclay James Harvest album, hvor alle fire – John Lee (vokal, guitar), Craig Fletcher (vokal, bas), Jez Smith (keyboards, vokal) og Kevin Whitehead (drums, percussion) – havde været med i sangskrivningen.

Prog-rockpionererne har en lang historie bag sig, der strækker sig over næsten halvtreds år. De begyndte tilbage i 1967 og udgav 17 plader fra 1970 og frem til 1997. Da bandet var på sit højeste spillede de foran en kvart million vestberlinere i 1980, og i 1987 havde de også æren af at være det første rockband, der spillede til en østtysk koncert under åben himmel for ikke mindre end 170.000 mennesker. Det var i 1987, to år inden murens fald.

I 1998 gjorde forskellige uoverensstemmelser, at bandet blev splittet op i to, og den version, man kommer til at opleve i Amager Bio er altså John Lees’ Barclay James Harvest.

Nu, her i 2016, vil John Lees’ Barclay James Harvest påbegynde den største europaturne i flere år, der tager dem til Tyskland, Schweiz, Frankrig og altså også Danmark. Mange af de gamle albums vil blive genudgivet i foråret og den nye plade vil komme – sandsynligvis – sidst i oktober. Det kunne meget vel falde sammen med koncerten i Amager Bio.